مدیریت امور پردیس های استان البرز

گروه علوم انسانی و اجتماعی

  • گروه علوم انسانی و اجتماعی  در سال 1396 و با هدف پشتیبانی از فعالیت های علمی سه رشته جغرافیا،تاریخ و علوم اجتماعی بصورت تجمیعی ( پردیس های حکیم فردوسی و امیر کبیر)و با مجوز سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان تشکیل و شروع به فعالیت نمود.گروه علوم انسانی و اجتماعی هم اکنون در قالب یکی از  قطبهای  مطالعات اجتماعی دانشگاه فرهنگیان  در مرکز استان البرز و به مرکزیت شهر کرج در قالب دو پردیس حکیم فردوسی پسران و امیر کبیر دختران به تربیت دانشجو معلمان مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش در سه رشته می پردازد. از این رو فعالیت اصلی گروه در حطیه مطالعات اجتماعی است  و مطالعات  اجتماعی در مقاطع مختلف ابتدائی، راهنمائی و دبیرستان بخش مهمی از فعالیت اساسی و هدفداری است که تحت عنوان "جامعه پذیری کودکان و نوجوانان" می توان آن را تشریح نمود.همچنثین دروس مطالعات اجتماعی مجموعه ای بسیار ساده از موضوعات متفاوت مانند تاریخ ، جغرافیا ، اقتصاد ، مردم شناسی ، جامعه شناسی و روان شناسی می باشد.بر این اساس ویژگیهای مطالعات اجتماعی عبارتنداز:

     

    1-   متغیر بودن مفاهیم

    2-   توجّه به ارزشها

    3-   آزمایشگاه علوم اجتماعی

    4-   تـاثیر دیدگاه معلم اجتماعی

    5-   انتقال مفاهیم

    6-   تحوّل مطالعات اجتماعی

    7-   مشکلات بررسی زمان و مکان در گذشته

     

    هدف آموزشی گروه مطالعات اجتماعی چیست؟

    انسانها امروزه در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر زندگی می کنند . و این ارتباطات طوری فواصل مکانی و زمانی را در نوردیده که از دنیا به عنوان دهکده جهانی ذکر می شود. انسانها باید قادر باشند که روابط دوستی با یکدیگر برقرار نمایند ، حداقل این ارتباط رابطه ی انسانی است که پیرامون افراد صورت می گیرد. و روابط انسانی عبارت است از: برقراری ارتباط انسانی با افراد از طریق پذیرفتن وجود ، شخصیت وویژگی افراد با تمام تفاوتهای آنان.

     

    ضرورت آموزش  مطالعات اجتماعی:

    آموزش و پرورش یک جامعه در دوره آموزشهای عمومی باید افراد را به سمت کسب مهارتهای کلامی، جسمی، علمی و مهارتهای اتماعی هدایت کند و شخص را آماده ورود به اجتماع نماید.اجتماعی شدن جریانی است که در آن مهارتها، انگیزه ها، ارزشها و هنجارها و رفتارهای فرد شکل می گیرد تا فرد در جامعه فعلی یا آتی نقش مناسب و کارآمد داشته باشد. این اجتماعی شدن از لحظه ی بدو تولد یک کودک شروع می شود و ارتباط دو جانبه میان فرد و اطرافیان تا پایان حیاط فرد ادامه دارد.نهاد آموزش و پرورش به عنوان مؤثرترین نهاد در اجتماعی کردن افراد جامعه نقش مهمی را ایفا می کند. که عملکرد اشتباه این نهاد تاثیر مستقیم بر روی سایر نهادهای جامعه خواهد داشت. اگر مدارس کار کرد اجتماعی کردن افراد را به درستی انجام ندهند ، افرادی به جامعه تحویل می دهند که نه تنها یک شهروند وظیفه شناس برای جامعه نخواهد بود بلکه به وظائف خود در آینده به عنوان پدر و مادر آگاه نیست و موجبات نابسامانی اجتماعی را فراهم می سازد. نکته قابل توجّه این است که به این نیاز مهم و ضرورت اجتماعی شدن اهمیّت خاص و اقدامات ویژه ای صورت گیرد.